KIK VAGYUNK MI

RÓLUNK

Az AGSLHU az ALLIANCE OF GRAND SUVEREIGN LODGES OF HUNGARY rövidítése. Az AGSLHU  megalapítása óta oltalom alatt áll, és teljes jogú tagja a Szuverén Páholyok Világszövetségének – LIBERTAS 5775.

FELÉPÍTÉS

Az alapvető szervezeti egység a Páholy, amely egy bizonyos nagypáholyhoz tartozik, a nagypáholyok szövetsége a Magyarország Szuverén Nagypáholyainak Szövetsége (AGSLHU) mely – a Szuverén Páholyok Világszövetségének – LIBERTAS 5775 teljes jogú tagja – és oltalma alatt áll.

Szuverén Páholyok Világszövetsége ~ LIBERTAS 5775 ~

Magyarország Szuverén Nagypáholyainak Szövetsége (AGSLHU)

Nagypáholyok

Páholyok

A VILÁGUNIÓ TÖRTÉNETE: LIBERTAS 5775

1775

1775. október 22-én megalapították a megreformált szabadkőműves rendszert, a LIBERTAS-t. Ugyanezen az alapító gyűlésen fogadták el a „Drašković Obszerváció” felállításáról szóló nyilatkozatot is, amely nagyon világosan beszél a szabadságról, az egyenlőségről és a testvériségről.

„A mi szabadkőműves szervezetünk teljesen független minden külföldi szabadkőműves joghatóságtól. Mivel a szabadságot a szabadkőművesség alapfeltételének tekintjük, nem akarunk semmilyen kiszabott kötelezettséget, és nem akarunk felelni semmilyen idegen szabadkőműves testületnek. Megalakítottuk saját legfelsőbb vezetőségünket, így elkerültük a nehézségeket a más szabadkőműves vezetőségekkel való kommunikáció során. Mindenekelőtt szabadságunkat és függetlenségünket ápoljuk”.

~ Az 1775.10.22-én kelt LIBERTAS nyilatkozatból.

Érdekes megjegyezni, hogy a nyilatkozatot egy évvel az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat és tizennégy évvel a francia forradalom előtt hozták meg, a LIBERTAS alapítói, a szabadkőműves „Jacobus” és „Hieronymus” két kivételesen odaadó testvér.

2021

2021. március 19-én, 245 évvel a LIBERTAS szabadkőműves rendszer megalapítása után megalakult a Szuverén Páholyok Világszövetsége – LIBERTAS 5775 – ez a dátum a hivatalos kezdete egy új szabadkőműves irányzatnak, a “digitális szabadkőművességnek”.

A Szuverén Páholyok Világszövetsége – LIBERTAS 5775 – első közgyűlésén elfogadták a Nemzetközi Szervezet létrehozásáról szóló Nyilatkozatot, és megerősítették az Alapokmányban foglaltakat- amely egyértelműen kimondja, miszerint minden dokumentum „kizárólag” digitális formában kerül kiadásra.

Bővebben itt olvashat: https://libertas5775.org

2022

Végül 2022. március 19-én, a Szuverén Páholyok Világszövetségének – LIBERTAS 5775 – második közgyűlésén elfogadták azt a nyilatkozatot amely digitális szabadkőművesség létrejöttét és alapelveit rögzíti . Ez a nyilatkozat a digitális szabadkőművesség legjelentősebb és legmagasabb szintű dokumentuma.

Bővebben itt olvashat: https://digitalfreemasonry.com/

MA

TAGOK

ORSZÁG

HIVATALOS DOKUMENTUMOK

  1. A Világszövetség alapokmánya LIBERTAS 5775
  2. Alapító okirat és nyilatkozat a szuverenitásról – LIBERTAS 5775
  3. Nyilatkozat a digitális szabadkőművesség létrejöttéről és alapelveiről

DIGITÁLIS SZABADKŐMŰVESSÉG

HOGYAN MŰKÖDIK

A szabadkőművesség első átalakulása (operatívból- spekulatívá) óta eltelt 300 év után megtörtént a második nagy átalakulás. (spekulatívból – “digitálisá”). Hivatalosan 2021. március 19-én kezdődött el az új irányvonal, majd pontosan egy évvel később (2022. március 19-én) elfogadták és a „Nyilatkozat a digitális szabadkőművesség létrejöttéről és alapelveiről” című alaptörvényt.

Bővebben itt olvashat: https://declaration.digitalfreemasonry.com/

A Hivatalos Digitális Szabadkőművesség Közössége (ODFC) a digitális szabadkőművesség legmagasabb szintű szervezeti formája, és teljesen decentralizált.

Az ODFC tagjai szabadkőművesekké válhatnak mind a “spekulatív”, mind a “digitalis” irányból. Az ODFC-tagság csak a közösségben történő regisztrációval és egy erre felhatalmazott személy (Mason) jóváhagyásával szerezhető meg. Bárki, akinek a felvételi kérelmét jóváhagyják, automatikusan az ODFC teljes jogú tagjává válik.

ODFC tagságra jelentkezhet a https://members.digitalfreemasonry.com címen

TAG

Minden tag hozzáfér az összes tartalomhoz, valamint az összes ODFC-taghoz. Ezenkívül minden új tagot meghívhatnak a “Privát” vagy a “Titkos csoportok” szervezői. Az ODFC minden tagjának joga és  kötelessége hogy részt vegyen a szavazásban az ODFC által felvetett valamennyi kérdésben.

MODERÁTOR

A moderátor az adminisztrátorok ezen csoportja által erre a tagsági szintre kinevezett tagja. A moderátori státusz olyan korábbi tevékenységek által szerzhetőek meg, melyek bármilyen formában hozzájárultak a szabadkőműves közösség fejlődéséhez. Ezek a tevékenységek a tagok bevonásától az ODFC népszerűsítéséig terjedhetnek olyan szabadkőművesek számára akik még nem váltak ODFC-taggá, cikkeket írnak, vagy egy adott témát vezetnek amiért felelősek, és így tovább…

HÁZIGAZDA

A házigazdák (főadminisztrátorok) az ODFC tagságának legmagasabb szintjét képviselik. Ezen a szinten lehet hivatalos tartalmat, különféle információkat és közleményeket közzétenni, hivatalos szavazásokat indítani és szavaztatni. Ezenkívül a “Házigazdák” új tagokat fogadnak, hagynak jóvá vagy véglegesen kizárnak szabálysértés esetén. A házigazdák egy speciális munkacsoportba tömörülnek ahol a tevékenységüket koordinálják és bonyolítják, amelyet aztán az egész ODFC elé terjesztenek, jelentések vagy szavazások eredményei formájában. “Házigazda” lehet minden olyan tag, aki tevékenységében kimagasló teljesítményt nyújt, és akit a “Házigazda” munkatestülete (csoportja) hivatalosan megválaszt és meghív.

A DIGITÁLIS SZABADKŐMŰVESSÉG EGYÉB ELŐNYEI

LIBERTAS 5775 TOKEN

Ez lesz az első token a szabadkőművesség történetében a szimbolikus “Libertas 5775” névvel, ami azt jelenti: Szabadság – ami a szabadkőművesség egyik alapvető értéke. Ha regisztrál a Hivatalos Digitális Szabadkőműves Közösség (ODFC)oldalán, csatlakozhat a „Libertas 5775 Token NEWS” nevű speciális csoporthoz, és időben értesülhet a projekt fejlődéséről.

HIVATALOS NFT

Az NFT és a saját piacunk (NFT piactér) a hivatalos NFT-k vásárlásának és eladásának funkciójában fog működni, de ami még fontosabb, ezt a blokklánc-technológiát szabadkőműves kincstárként és könyvtárként fogják használni. Az ODFC Ambassador Program minden „aktív” tagot egy különleges NFT-vel jutalmaz, hálából a digitális szabadkőművesség és hivatalos közösségének felépítése és bővítése érdekében tett erőfeszítéseiért.

Az összes jelenleg elérhető NFT megtalálható a következő címen: https://nft.digitalfreemasonry.com/

MASONIC VERSE

Itt a virtuális valóság és a WEB 3.0. Felépítjük saját szabadkőműves világunkat, ahol a központi helyet a Salamon Temploma foglalja el, amelyet az ODFC digitális szabadkőművesei kezelnek majd. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Masonic Verse az összes szabadkőműves új digitális otthona, hivatalos mottónk pedig:

ÖSSZES KŐMŰVES EGY DIGITÁLIS PÁHOLYBAN

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

HOGYAN LESZEL SZABADKŐMŰVES?

A szabadkőművességhez való csatlakozás még soha nem volt gyorsabb vagy egyszerűbb. Egyszerűen töltse ki ezt az űrlapot, és egy meghatalmazott képviselő felveszi Önnel a kapcsolatot, és megadja a szükséges további információkat. Ezenkívül szeretnénk megjegyezni, hogy a digitális szabadkőművesség teljes jogú tagjává válhat anélkül hogy el kellene hagynia „otthona kényelmét”. Az egész folyamat 100%-ban digitálisan is elvégezhető.