LIBERTAS EREDETI RÍTUSA 1775-BŐL®

VÉDJEGY®

A rítus vagy rituálé egy olyan folyamat, amelyben az új tagok beavatása és a meglévő tagok “fokozatokon” keresztül történő előmozdítása. A Libertas Rituale® eredeti verziója három alapvető szakaszt tartalmaz (kék szabadkőművesség).

Egyszerűen fogalmazva, az eredeti szabályok, hagyományok, alapelvek vagy szimbolika egyike sem csorbul, mert az irántuk való tiszteletünk akkora hogy örömmel valljuk be, nem vagyunk méltóak a legkisebb változtatásra sem. Ez az eredeti, 1775-ből származó rituálé szerepel a beavatási folyamatban, más forrásokkal és tananyagokkal együtt.

In the OLD SYSTEM THIS TRACING BOARD was used in the first two degrees, but now it is used in the first degree only. It shows the colsed entrance door to Solomons Temple. 7 Stairs represent 7 degrees used thus far, which are now compressed into three. The floor mosaic means that each step of a Mason must be directed in such a way, that he always treads the path of truth and honesty. The two columns J. and B. symbolize the two words of the catechism. The second word is told to the F.C. only, but not to the E.A…

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

HOGYAN LESZEL SZABADKŐMŰVES?

A szabadkőművességhez való csatlakozás még soha nem volt gyorsabb vagy egyszerűbb. Egyszerűen töltse ki ezt az űrlapot, és egy meghatalmazott képviselő felveszi Önnel a kapcsolatot, és megadja a szükséges további információkat. Ezenkívül szeretnénk megjegyezni, hogy a digitális szabadkőművesség teljes jogú tagjává válhat anélkül hogy el kellene hagynia „otthona kényelmét”. Az egész folyamat 100%-ban digitálisan is elvégezhető.